fbpx

Geboortedag Phéron 5 november 2013

6 november 2020

Geboortedag Phéron 5 november 2013

Dit allerliefste, mooie, kleine mannetje werd vandaag – zeven jaar geleden -geboren.

Zoveel intense (dubbele) emoties, maar trots voer de boventoon. Voor het eerst ouders, jij maakte ons papa en mama. Voor het eerst jou mogen omarmen, je huid aanraken, je knuffelen en bewonderen, zoals iedere ouder doet bij een levend kindje. Het enige wat ontbrak was je ademhaling, je hartslag. En dat besef deed zeer, zo ontzettend zeer.

Ik dacht dat ik de hele dag zou huilen tot mijn tranen op waren. Maar jij maakt mij stil en vredig. Je gaf mij instant kracht, om alles wat er allemaal nog wel was. En dat was de tijd die wij nog met jou mochten doorbrengen. Dat wij jou mochten koesteren.

Ik wou dat onze ontmoeting een eeuwigheid duurde. Maar de tijd leek nog sneller te gaan dan ooit. Iedere seconde nam ik in mij op.

Jouw mooie gezichtje, je lippen, oortjes, teentjes, handjes. En ik wilde al onze momenten vereeuwigen. Zodat ik later altijd terug kon gaan naar dit gevoel.

Want wat is een week op een heel mensenleven?

Na de afscheidsweek van Phéron kwam ik erachter dat niet iedereen in deze allesverwoestende en immens verdrietige week weet wat er nog wel kan. Terwijl dit zo waardevol kan zijn in een later stadium. Stichting Phéron werd een jaar later opgericht om ouders direct na het verlies te helpen en inspireren bij het maken van herinneringen. Zorgverleners en professionals overhandigen sinds 2016 de Phéron Memory Box vlak na de geboorte. Hiermee kunnen de ouders herinneringen maken en samen momenten creëren.

Op de 7e geboortedag van Phéron kunnen jullie ons steunen met een troostcadeau 💛. Dit jaar hebben we het net als vele andere goede doelen organisaties moeilijker dan ooit. Jullie kunnen ons helpen om ons waardevolle werk te kunnen blijven voortzetten.

10x TROOST biedt hulp met één Phéron Memory Box aan ouders die hetzelfde hartverscheurende verlies meemaken als wij.

SMS TROOST naar 4333 en steun eenmalig met €3,-

Voor het komende kwartaal hebben we 3.000 sms’jes nodig. Kun je niet sms’en? Steun ons dan door dit bericht te delen of steun ons maandelijks vanaf €3,- > http://stichtingpheron.nl/steun-ons/

Dankjulliewel uit de grond van ons hart.
Sharon mama van Phéron

📷 enkele minuten na de geboorte… deze foto maakte mijn zusje met haar ogen dicht, zo dankbaar voor.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *