fbpx

Phéron Memory Box

When someone you love becomes a memory, that memory becomes a treasure -Seuss

De Phéron Memory Box

Een herinneringsdoos om de mooiste herinneringen te maken van je baby.

In de korte periode van verlies en afscheid moeten nemen van je baby ervaren ouders een storm aan emoties. Ouders die hun kindje verliezen, ongeacht de duur van het samenzijn, staan aan het begin van een intens rouwproces die een leven lang met hen mee zal reizen.

Herinneringen helpen
Ervaring leert dat tastbare herinneringen ouders en naasten kunnen helpen, nu en in een later stadium. De manier waarop ouders worden gesteund en begeleid na babyverlies speelt een belangrijke rol in het leven na het afscheid.

Hulpmiddel bij nazorg
De Phéron Memory Box helpt zorgprofessionals in het ziekenhuis om fijne nazorg te geven en biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken.

Met liefde samengesteld
Iedere box wordt met liefde en zorgvuldigheid samengesteld en kosteloos aangeboden aan ouders. Wat kunnen ouders onder andere met behulp van de Phéron Memory Box?

♥ Een voet- en of handafdrukje in zacht klei maken

♥ Een voet- en of handafdrukje op papier maken

♥ Een haarplukje of iets anders dierbaars bewaren in een transparant buisje

♥ Iets dierbaars bewaren in het harten bewaardoosje

♥ Een foto van je geliefde baby in een lijstje plaatsen

♥ De waxinelichthouder op een “fijn” plekje neerzetten en een kaarsje aan steken

♥ Een identieke handgemaakte knuffel voor jezelf bewaren en eentje bij je baby neer leggen

♥ Een Quick Reference Card lezen met hierop een korte beschrijving wat je kunt doen na babyverlies om tastbare herinneringen te maken

♥ Een hart, ster of vlinder accessoire vinden als troostitem

♥ Een kaart met een gedicht lezen

♥ Informatie vinden

Aanvraag Phéron Memory Box
De box wordt onder begeleiding via het ziekenhuis aan ouders aangereikt. Dit kan voor de geboorte (als de ouders zelf de herinneringen wensen te maken) of na het verlies samen met de hulpverlener. De box is een liefdevolle geste van troost en -herinneringsitems en een quick reference card met hierop tips waar ze aan kunnen denken tijdens de afscheidsweek. Ieder ziekenhuis in Nederland kan in aanmerking komen voor deze vorm van nazorg.

Let op. Momenteel kunnen wij geen (nieuwe) aanvragen voor de Phéron Box in behandeling nemen. Zodra dit weer mogelijk is vermelden wij dat op deze pagina.