fbpx

Martini Ziekenhuis ontvangt Phéron Memory Box

28 april 2018

GRONINGEN – op vrijdag 20 april heeft de afdeling Verloskunde de eerste Phéron Memory Box in ontvangst genomen. De Phéron Memory Box biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken. Daarnaast helpt de box zorgverleners om de zorg rond deze ingrijpende gebeurtenis zo goed mogelijk in te richten.

Aly Hoekstra, unithoofd Verloskunde: “Met de Phéron Memory Box kunnen we ouders helpen om tastbare herinneringen vast te leggen op een moment dat zij daar zelf niet meteen aan denken, maar in de periode daarna zeer waardevol kunnen zijn.”


Foto: Wietske Negenman van de afdeling Verloskunde neemt de eerste Phéron Memory Box in ontvangst van oprichter Sharon Gajadin 

Over Stichting Phéron
De Stichting is opgericht door Paul en Sharon en vernoemd naar hun zoon Phéron die na een zorgeloze, voldragen zwangerschap stilgeboren werd in november 2013. Zij ervoeren dat in een periode van verlies en afscheid zoveel zaken geregeld moeten worden dat er niet genoeg tijd is om de geboorte en herinneringen vast te leggen, terwijl dit juist zo belangrijk is voor het dragen van zo’n groot verlies in een later stadium. Met de Phéron Memory Box willen zij ouders en naasten helpen rond het verlies en afscheid van een baby.

Stichting Phéron is aangemerkt als Algemene Nut Beogende Instelling (ANBI).Voor meer informatie of hulp www.stichtingpheron.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *