fbpx

[Gastblog deel 2] Kraamverzorgende Sanne verloor twee kindjes en zet zich nu in voor lotgenoten

22 april 2018

In een eerder blog vertelde kraamverzorgende Sanne over het verlies van haar twee kindjes. In haar rol als kraamverzorgende wilde ze meer betekenen voor ouders.

“Na het overlijden kom je in een rouwproces, waar je volgens mij na het verlies van je kinderen nooit meer uitkomt, maar waar je mee moet leren leven. Nu terugkijkend op alles wat er gebeurd is zou ik wat dingen toegevoegd hebben. Bijvoorbeeld een gips afdrukje van handen en voeten, maar ook had ik er misschien een professionele fotograaf bij willen hebben. Het lijkt logisch, maar echt als je in zo’n situatie terecht komt en al weinig tijd hebt om erover na te denken dan kom je door al je verdriet en de overlevingsstand waar je inzit niet op deze ideeën.

Toen ik de Phéron Memory Box ontdekte, die gemaakt is door ouders die ook een kindje zijn verloren, vond ik dat bijzonder mooi. Dat ouders die in deze situatie zitten tips kunnen krijgen maar ook spulletjes ontvangen die hun kunnen helpen bij het maken van tastbare herinneringen en troost kunnen bieden.

Als ervaringsdeskundige en kraamverzorgende voelde ik me geroepen om wat te doen voor ouders die door dit moeilijke proces gaan. Hoe mooi zou het zijn dat je als kraamverzorgende aankomt in een gezin, ze dan de Phéron Memory Box aan te kunnen bieden en zo net wat meer te kunnen geven dan er gewoon zijn wat ze vast al heel fijn vinden. Nu heeft Careyn gezegd dat dit een mooi initiatief te vinden en dat zij ouders graag een Phéron Memory Box willen geven. Met trots kan ik nu zeggen dat wij deze waardevolle vorm van nazorg nu ook mogen bieden én dat zij Stichting Phéron steunen”.

Wat mij, maar hopelijk de ouders en ook ons allen als kraamverzorgende gelukkig kan maken. Net even dat beetje meer!

Sanne koopman is mama van drie prachtige kinderen, waarvan er één mocht blijven. In haar rol als kraamverzorgende wilde ze graag meer gaan betekenen voor ouders die ook hun kindje verliezen. Sinds maart 2018 biedt Careyn Kraamzorg, dankzij Sanne, de waardevolle Phéron Memory Box aan ouders die hun kindje verliezen. In het volgende gastblog vertelt ze haar ervaring als hulpverlener in de kraamzorg na babyverlies én hoe de Phéron Memory Box heeft bijgedragen.

 

2 Reacties

  1. Ria

    Wat prachtig..helaas deed het ziekenhuis in Schiedam niet mee. Vorig jaar daar mn kleinzoon met 26 weken geboren. Had een mooie herinnering geweest. Daarom zelf een mooi setje voor hem gehaakt….

    Antwoord
  2. ingrid Jetten

    Diep geraakt door je verhaal Sanne. Zelf heb ik ook jaren in de kraamzorg gewerkt en eenmaal deze verdrietige (kraam) tijd van dichtnij mee gemaakt. Op een heel bijzondere manier kwam ik in contact met Sharon en stond aan de wieg van stichting Phéron. Als troostcoach in Zuid Holland wil ik graag iets betekenen voor de ouders van de sterren kindertjes. De waardevolle Phéron Memory Box kan hierbij bijzonder troostrijk zijn. Lieve groet Ingrid Jetten.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *